Student


Pretty female student doing practical work at factory Architect or engineer working on blueprint, Construction and engineering concept. Engineering tools.

Here at Shapeline we are always looking for skilled and ambitious students, both for master thesis and part time job.


Examensarbete

Nedan finns ett specificerat examensarbete som vi söker studenter till just nu. Det finns utrymme för att diskutera detaljutformningen och vi är även öppna för andra idéer på examensarbete inom vårt område.

Ansökningar och frågor skickas till exjobb@shapeline.se.

Utbildningsprofil: Datateknik, Teknisk Fysik och Elektroteknik eller motsvarande.

Definiera, utvärdera, implementera och verifiera lämpliga systemlösningar inkl. algoritmer för formatmätning

Shapelines produkter använder linjelasrar och smarta digitala kameror för att med hjälp av triangulering mäta stålprodukters (plåtar, band etc.) planhet. Närliggande storheter är bredd, längd och till viss del tjocklek, vilka idag inte kan mätas på ett tillräckligt bra sätt. Mätta produkter transporteras normalt förbi mätsystemets linjelasrar och då fås ett “momentant” breddmått, men mätt föremål kan rotera eller translatera under denna transport vilket omöjliggör korrekt formatmätning med endast dessa indata. Utmaningen är att med utgångspunkt från befintliga indata (vanlig planhetsmätning) titta på lämpliga komplement i form av ytterligare sensorer och algoritmer som medger formatmätning.

Teknikmässigt kommer du att jobba med optisk mätteknik, signalbehandling, bildbehandling, programmering och mekatronik. Examensarbetet utförs lämpligen av en examensarbetare, men arbetet kan eventuellt gå att utvidga till två personer.

Läs hela annonsen här


Extrajobb inom programmering

Studerar du vid Linköpings Universitet och tycker det är kul att programmera?
Shapeline söker nu en student som vill jobba extra med programmering!

Skulle du tycka att det vore intressant att t.ex. utveckla ett webbgränssnitt för våra produkter eller undersöka nya potentiella funktioner? Eller vill du applicera dina programmeringskunskaper rent praktiskt redan under studietiden? På Shapeline får du möjligheten att göra allt detta.
Vi söker dig som tycker att det är roligt att lösa tekniska problem med programmering och har erfarenhet från skolan eller egna projekt inom C++, Web- och server-programmering samt SQL.
Som arbetsuppgifter skulle du kunna få…

  • Jobba med prototyping
  • Undersöka koncept
  • Koda upp och utforska verktyg, teknik och nya lösningar

Tjänsten är flexibel och kan anpassas efter studier eller tenta-p. Vi kommer gärna fram till något tillsammans med dig!

För ansökan och frågor, kontakta:
Lars-Åke Classon
Tel: 0727402316
E-post: 1337@shapeline.com


Extrajobb inom produktion

Studerar du vid Linköpings Universitet och tycker det är kul att skruva och koppla grejer?
Shapeline söker nu en student som vill jobba extra hos oss!

Skulle du tycka att det vore intressant att hänga i en cool verkstad fylld med optiskt mätutrustning och lasrar? Vi söker dig som skulle tycka det vore roligt att jobba med utveckling av mätutrustning i den absoluta framkanten som används av stora stålbolag globalt. Vår hård- och mjukvara är unik och vi arbetar med kontinuerlig utveckling av dessa produkter.

Vi ser gärna att du är noggrann och ganska självgående. Kan du löda och/eller har el- eller elektronikkunskaper är det meriterande, men inget krav.
Som arbetsuppgifter skulle du kunna få…

  • Montera finmekaniska komponenter och mätsensorer
  • Dra/koppla el-/elektronik kablage
  • Justera optiska enheter
  • Medverka i diverse olika utvecklingsprojekt

Tjänsten är flexibel och kan anpassas efter studier eller tenta-p. Vi kommer gärna fram till något tillsammans med dig!

För ansökan och frågor, kontakta:
Mika Reunanen
Project Manager
Tel: 013-470 30 13
E-post: mika.reunanen@shapeline.com


Extrajobb

Vi söker kontinuerligt studenter inom Teknisk fysik, Elektro- och Datateknik som vill göra en del mindre projekt åt oss på timbasis eller som sommarjobb. Jobben kan bland annat vara utveckling av testutrustningar för elektronik/kretskort, felsökning och elektronikreparationer.

Skicka din intresseanmälan med bifogat CV till exjobb@shapeline.com.